Ruinele României :Romania, te iubesc: Coloșii industriali, in ruina
Video-1
Video-1
"Avem sute, mii de hectare de ruine, de moloz, colturi de cladiri abandonate ramase dovada unei industrii, dar si dovada neputintei politicienilor nostri”, a marturisit Alex Dima, cel care prezinta in editia din 31 octombrie a emisiunii Romania, te iubesc! o ancheta uluitoare despre situatia in care se afla colosii industriali din tara noastra.
Daca in urma cu 60 de ani romanii se laudau cu timpul record in care erau capabili sa puna o industrie pe picioare, acum sunt tot fruntasi. In ceea ce priveste timpii record in care reusesc sa-si culce la pamant industria, din pacate.ultimii 20 de ani au fost facute una cu pamantul fabrici, uzine, centre de cercetare, combinate, iar toate aceste locuri au incaput pe mainile hotilor de tot felul.
„Din combinatele patriei se fura tot. De la fier pana la caramida, cabluri, ferestre... tot. La Republica ne-am intalnit cu hotii de fier vechi. Multi. La Tractorul Brasov umbla in voie prin centrul de cercetare, la Calan nu-i mai intreaba nimeni de sanatate”, a povestit corespondentul Stirilor Pro Tv.
„Nu ei sunt insa vinovati de dezastru. Ei doar fac ecologizare in urma firmelor care au distrus si furat tot ce era metal sau se putea vinde. Dupa care toate au intrat in faliment”, a mai continuat el.
„Reteta” dezastrului din industria romaneasca a fost peste tot aceeasi: s-au acumulat datorii uriase, multi angajati, a disparut piata de desfacere, materia prima era scumpa, iar directorii au fost numiti pe criterii politice. Pe langa miliardele de dolari investite in platformele industriale duse pe apa sambetei, locuitorii acestor zone au ramas fara locuri de munca si traiesc in conditii mizerabile.
Care este situatia la Calan, Hunedoara, Calarasi, Republica, Tractorul Brasov, Constanta, Galati si care sunt explicatiile autoritatilor pentru dezastrul de la tot pasul aflati intr-un reportaj de Alex Dima.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu